Her er, hvad du skal vide om billeasing

Har du behov for en bil, og det skal være nu, er leasing den oplagte løsning. Selvfølgelig medmindre du sidder inde med et par 100.000 kr. at smide efter en ny bil, eller du kan stille dig tilfreds med en brugt model. For med leasing betaler du ikke noget stort beløb på én gang, men betaler leasingudgifter periodisk, hvis størrelse er aftalt ved indgåelse af leasingkontrakt.

Bil leasing nemt at budgettere for

Hvad er leasing? Det er en måde at slippe for det heftige indhug i økonomien, som det at købe ny bil og betale registreringsafgift udgør. Ved leasing betaler du blot en beskeden procentdel af registreringsafgiften af hver måned, kontrakten løber. Bil leasing bliver derved meget nemt at budgettere for. Dog skal du være opmærksom på vilkårene ved de forskellige leasingtyper.

Hvorfor vælge finansiel leasing?

Leasing kan du finde på flere former, hvor finansiel leasing er standarden og den type, som leasingfirmaer er gladest for at udbyde. For her skal du ved leasingperiodens udløb nemlig finde en køber til bilen (og det kan godt være dig), som er villig til at købe bilen til nedskrevet restværdi, hvor restværdien er bilens pris uden afgift. Konkret aftales bilens pris i kontrakten.

Operationel leasing er bekvemt

Hvis du ikke er positivt stemt over for at skulle finde en køber til bilen, når leasingperioden er ovre, bør du i stedet vælge fx operationel leasing. Her skal du betale en dyrere udgift, end det er tilfældet ved finansiel leasing. Til gengæld kan du aflevere bilen tilbage, når kontrakten løber ud, og slippe for at skulle tænke mere på den. Så operationel leasing er meget bekvemt.

Læs leasingkontraktens vilkår

Leasing kan få dig hurtigt ud på landets veje, og du kan nemt finde gode tilbud på leasing af biler i Herning. Bare husk at vælge den rette leasingform og læse leasingkontraktens vilkår.