Sådan optimerer du dit storkøkken

Driver du en restaurant med et storkøkken? Eller er du en del af et kantinehold hos en virksomhed eller uddannelsesinstitution? Så er det vigtigt, at der er optimale betingelser i dit storkøkken. Her skal nemlig være mulighed for dagligt at tilberede lækre og nærende måltider til store mængder af mennesker. Dette kan man sagtens opnå, hvis man blot følger et par gode tommelfingerregler. At lave god mad er nemlig din spidskompetence, så derfor skal dit storkøkken gerne være de helt rette omgivelser til dig og dit team.

Storkøkkenudstyr findes til ethvert behov

Storkøkkenudstyr er en vigtig del af ethvert storkøkken. Der findes nemlig udstyr, som kan gøre hele madlavningsprocessen en hel del nemmere og mere strømlinet for dig og dine medarbejdere. Storkøkkenudstyr kan dække over alt fra en driftssikker blender til en espressomaskine med kvalitetssikret kaffe. Alt efter hvilken sammenhæng man skal lave mad til, så kan der være forskelligt slags udstyr, som er essentielt. Dette kan du med fordel undersøge på nettet og hos fysiske forhandlere, da det kan gøre den helt store forskel for dit storkøkken. Storkøkkenudstyr kan være prikken over i’et til at fuldende dit storkøkken og hjælpe medarbejderne med at komme i mål med deres daglige arbejdsopgaver.

Sørg for at hygiejnen spiller

Udover at have udstyret på plads er det også yderst vigtigt, at man sikrer sig, at hygiejnen i ens storkøkken er på plads. Når man tilbereder mad til mange mennesker, som dagligt ligger deres tillid i dine hænder, så er det afgørende, at hygiejnen i køkkenet er fuldkommen i orden. Dette bør man være opmærksom på i den daglige arbejdsgang – både når der tilberedes mad, og når køkkenet lukker ned efter en lang dag. Rengøring, oprydning og korrekt opbevaring af fødevarer er væsentligt at prioritere i et storkøkken, så lad endelig ikke dette gå i glemmebogen.