Varierer du mellem dine arbejdspositioner?

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på, hvor vigtigt det er, at der er variation i dine arbejdspositioner. I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvorfor det er vigtigt, at du varierer måden, hvorpå du arbejder på. Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for, hvordan du kan komme ind i et sundt mønster, når du er på arbejde.

Det rigtige udstyr kan hjælpe dig på vej

Når det kommer til at skabe variation af dine arbejdspositioner, så kræver det selvfølgelig, at du har det rigtige udstyr. Det kunne eksempelvis være et hæve-/sænkebord. Et hæve sænke bord kan i høj grad være medvirkende til, at du får muligheden for at bevæge dig noget mere i løbet af dagen.

Hæve-/sænkebordet har for alvor vundet indpas på en masse danske arbejdspladser, og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest giver det dig muligheden for stå op, når du arbejder. Når du vælger at stå op i forbindelse med dit arbejde, medfølger der flere positive følgevirkninger:

  • Du skaber en sundere blodcirkulation

  • Du styrker kroppen og forbrænder flere kalorier

  • Det øger din effektivitet

  • Det medvirker til en bedre kropsholdning

En længerevarende statisk position kan være farlig

En anden årsag til at hæve sænke bordet er blevet så populært hænger også sammen med, at den samme og usunde arbejdsposition kan være medvirkende til at overbelaste dig. Hvis du eksempelvis sidder i den samme – ikke ergonomisk anbefalede – position i en længerevarende periode, så beder du nærmest selv om en overbelastning.

Hæve-/sænkebordet giver dig muligheden for at undgå dette. Det kræver ikke mere, end du varierer en smule i løbet dagen. Det handler om at komme ind i et sundt mønster, hvor du hele tiden varierer mellem at stå op og sidde ned. Det vil din krop helt sikkert sætte pris på!