Alkoholfri vin er et hit, også hos mænd

De senere år er der skabt en ny tendens i mange supermarkeder. Supermarkederne og danskerne, har nemlig i høj grad fået øjnene op for alkoholfri vin. En tendens der ser ud til at blive. Men hvorfor er alkoholfri vin pludselig blevet så populær, det kan du finde ud af lige her, hvor vi giver dig et godt bud på hvorfor.

 

Fordelen ved at vælge en alkoholfri vin er mange, og den største grund er nok, som de fleste mennesker nok allerede ved er, at alkohol i store mængder, absolut ikke er godt for kroppen. I dag er der også kommet et stort fokus på motion, og om hvor vigtigt det er at kroppen sig fit, hvorfor mange folk, i stigende grad vælger den almindelige vin med alkohol helt fra. 

 

Sådan fremstilles den alkoholfrie vin

I fremstilllingen af den alkoholfrie vin, sker der nøjagtig det samme, som med en vin med alkohol. Men i produktionen af den alkoholfrie variant, fjernes alkoholen til sidst. 

 

Metoden der anvendes, er vakuumdestillation. Her destilleres vinen under et meget lavt tryk, som får alkoholen i vinen til at fordampe. Når man benytter denne metode, bevarer man stadig mange af de dele vinen består af. Blandt andet de mineraler, de forskellige syrer, fenoler, sukker og vitaminerne, der er en del af vinen. 

 

Sådan opbevarer du din vin

Når du skal nyde et godt glas vin, hvad enten det handler om en vin med eller uden alkohol, handler det om at finde den rette temperatur. En god tommelfingerregel er, at vinen skal have en temperatur på mellem 10-14 grader.