Hvad er en solitairering?

ole-lynggard-solitaire-frieri

Ønsker du en klassisk og tidsløs ring er en solitairering det rigtige valg. Solitaireringen er et af de ældste og mest tidsløse ring-designs, vi kender i smykkebranchen, og dette sikrer dig at ringen aldrig går af mode. Solitaire betyder en ring med en enkelt (deraf navnet, ensom) ædelsten. Den mest klassiske version har en diamant i en enkelt fatning af med grabber. Diamanten vil, som oftest, være slebet enten rund (brillantslib) eller firkantet (”princess cut”).

Enstensring eller princessering

En solitairering kaldes også en enstensring eller en prinsessering. Det er en ring med en enkel ædelsten i. Ofte men ikke nødvendigvis er det en diamant der sidder i ringen. Ideen er, at ædelstenen senere, hvis man har lyst, kan udskifte stenen til en af en bedre kvalitet eller større carat. De kommer ofte i en 0,1 eller 0,2 carat.

En ring med mange muligheder

En anden fordel ved at give eller fri med en solitairering, er at det er muligt efterfølgende at købe et vedhæng til en halskæde og ørestikker. Det udgøre et flot sæt der både kan bruges til hverdag, men også til fest. Det kedelige ved lidt for dyre og store smykker, er at man sjældent har en anledning til at benytte det. Det er ikke tilfældet med en solitairering.

En solitairering er en ring med mange muligheder. Det er en ring du kan købe til dig selv, men det er også en ring du kan bruge som morgengave eller som en jubilæumsgave. Det kan også være en enstensring. En ring der typisk vil blive brugt til at fri med. En ægte prinsessering der vil give et frieri en ekstra smuk dimension. En solitairering kan også være en ring med flere sten. Alt efter hvad du har lyst til. Det kan være hvilken som helst ædensten der kan bruges i en solitariering, men ofte er der en eller flere diamanter eller andre typer af ædelstene i ringen.