Få styr på de forskellige portvinstyper

Portvine er for det meste fyldige og søde rødvine med noter af bær, karamel, kanel og chokolade. Men der findes andre varianter end blot denne. Med andre ord kommer portvin i et skønt udvalg, så der er en vin for enhver smag.

Vælg mellem forskellige typer portvine

Det er ikke muligt at komme ind på samtlige typer portvin. Men herunder kan du få et godt overblik over forskellige portvine:

Tawny portvin: Denne let søde, komplekse og brunlig-røde vin er lagret på træfade. Tawny portvin er rige og bløde vine, som er lagret i 10, 20, 30 eller 40 år.

Ruby portvin: Dette er en yngre portvin med en rubinfarve samt en frugtagtig smag. Ruby portvin lagres på egetræsfade et par år for derefter at blive tappet på flaske. Denne portvin kan drikkes så snart, du køber den.

Colheita portvin: Ordet Colheita betyder høst og dermed også årgang. Derfor kan denne portvin betragtes som vintage portvin. Colheitas portvin skal ligge på fad i mindst syv år, inden den må tappes og sælges. Denne type portvin betragtes som en af de absolut bedste portvine sammen med vintage portvine.

Vintage portvin: Når det kommer til vintage portvin, er der tale om en portvin fra et ekstraordinært vinår. Den lagres i højst to år på egetræsfade før aftapning. Du kan selv lagre disse portvine i 10 til 50 år på flaske.

Late Bottle vintage portvin (LBV): Denne slags portvin ligger typisk i fire til seks år på en tønde, før den tappes. Den kan drikkes så snart, du har købt den, men den kan også sagtens lagres på flasken i op til 20 år.