Hvor kan jeg købe momentnøgler?

momentnøglen.butik.isenkram.carl.ras

Hvor kan jeg købe momentnøgler?

Momentnøgler- og sæt finder du ved lethed i de store producenter og forhandler både online og i detailbutikker. Søger du nyt værktøj og udstyr til cykel eller bil, så er momentnøglen en af dem som skal med i din indkøbsliste. Den sikrer dig for ingen ulykker på cykelstien eller motorvejen. Hvad mangler du at vide om momentnøgler inden da? Stil dig skarpt på to ting: Dit behov og størrelsen af arbejdsområdet. Ejer du bil eller en cykel, har indflydelse på dit valg i forhold til at vælge den rigtige størrelse. Du kan også vælge, om din nøgle skal indstilles i håndtaget eller i hovedet, og om der skal være en gennemgående firkant til at vælge spænderetning. Er dit arbejdsområde meget småt, så vælg en med en lille firkant. Er det derimod stort, skal der flere kræfter til. Så er det bedst med en nøgle med en stor firkant og gerne digitalt som udføre det hårde og slide arbejde for dig.

Jo, størrelsen betyder noget

Her er størrelsen en vigtig faktor, fordi den skal tilpasses i forhold til den bolt, der skal spændes.
Derefter har skal du tænke på de andre led og dele af nøglen. Her kan det være toppen du ønsker at eje eller styrken du vil indstille på den. Så ligesom så mange andre overvejelser du skal foretage dig indenfor et nyt køb, så er det nøjagtigt det samme med momentnøglesæt eller enkelt stk.

Hvilke størrelser af momentnøgler kan jeg vælge imellem?

Momentnøgler findes i forskellige størrelser. Det væsentligt at sætte sig ind i afhængigt af hvad du skal bruge den til. Størrelsen kan variere alt efter du skal bruge den til et bilhjul eller din cykel. Momentnøglen 0-10 nm og 0-20 nm er nogle af de mest populære. Nm er en forkortelse af Newton, som du muligvis ikke benytter så ofte af målenhed. Men stadig aktivt i autoværktøjsbranchen.

Eksempler på størrelser af momentnøgler:

Tommer:
1/2”
1/4”
3/8”

Newton:
Momentnøgle 0-20 nm
Momentnøgle 5-25 nm
Momentnøgle 2-24 nm

Hvilken skal jeg købe?

Når du skal vælge størrelse, er det angivet i størrelsen på hovedet eller toppen, og i intervallet. Det første måles i tommer, det sidste i Nm eller Newton. Nogle gange er styrken eller intervallet også angivet i kilo.