Kan man sikre byggepladsen mod tyveri?

Det stigende antal af indbrud i Danmark rammer desværre også de danske byggepladser. Det er derfor fordelagtigt at benytte sig af foranstaltninger til, at sikrer byggepladsen. Men hvor skal man begynde?

Sikring fra start

Ved at tænke sikring af byggeplads ind fra start, sparer man både tid og omkostninger på længere sigt. Det er derfor en god ide at have en ansvarlig for sikring mod tyveri. Altså en medarbejder som sørger for at koordinere sikring af hele bygningspladsen, i stedet for at de forskellige afdelinger selv skal sikre deres egne områder. Dette kan være afgørende for at der ikke er nogen løse ender, der gør et tyveri lettere for indbrudstyvene.

Gode investeringer

Årligt giver tyverierne store tab på byggepladser. Det er derfor en god investering at sikre byggepladsen. Der er en række forskellige tiltag som man kan gøre brug af. Først og fremmest er det en god ide at have overvågningskameraer, da det er med til at sikre en eventuel opklaring. Sammen med kameraet er det en god ide med belysning, både for at sikre gode billeder men ligeledes for en præventiv signalværdi. Det kan også være en god ide at afmærke værktøj og maskiner, da det kan besværliggøre et eventuelt videresalg, og kan medvirke til at man i sidste ende får de bestjålede tilbage ved videresalget. Dette kan også medvirke til opklaring af tyveriet, da det ofte leder tilbage til gerningsmændene.

Fokus på projekt

Det skal være trygt og godt at arbejde på en byggeplads, gerne uden for mange bekymringer om indbrud. Alligevel kan det gavne hele byggepladsen hvis alle, udover den tyveri ansvarlige, sørger for at tage en tjekrunde ved fyraften. Altså dobbelttjekke at alt værktøj og alle maskinerne er forsvarligt låst inde, at overvågningskameraerne kører som de skal og eventuelt hegn ikke besidder nemme indgange for uvedkomne.