En operation kan give bedre luftpassage gennem næsen

Næseoperationer omfatter mange forskellige typer operationer. Af samme grund er der også forskellige årsager til, at man ønsker at få foretaget en næseoperation. Der er kosmetiske operationer, og så er der operationer, som afhjælper fysiske gener. For eksempel kan man få foretaget en operation, der giver bedre passage af luft gennem næseborene.

Hvis man har nedsat passage af luft gennem næsen, er det svært at trækker vejret gennem næsen. Derfor bliver man let tør i halsen, fordi man trækker vejret gennem munden. Det kan også påvirke stemmen, som kan blive snøvlende. Det siger sig selv, at det er ubehageligt ikke at kunne trække vejret ordentligt gennem næsen. Heldigvis kan det afhjælpes med en operation.

Der er forskellige årsager til, at man ønsker en næseoperation

Nogle ønsker en næseoperation af kosmetiske årsager. Måske er næsen skæv som følge af et tidligere brud på næsen. Det kan også være den medfødte arvelige næseform, som man ønsker at få rettet. Måske er der en bule på næseryggen, som man ønsker at få rettet ud, eller måske ønsker man at få en smallere næse.

Ud over de kosmetiske operationer er der de operationer, der afhjælper fysiske gener. Det kan være en bihuleoperation, der afhjælper aflukningsproblemer i bihulen, hvilket kan give trykken i ansigtet og hovedpine. Det kan som nævnt også være en retning af næseskillevæggen, så passagen af luft gennem næseborene forbedres.

En operation for skæv næseskillevæg giver bedre luftpassage i næsen

Hvis du har svært ved at få tilstrækkeligt med luft gennem næsen, bør du få undersøgt, om du har en skæv næseskillevæg. En skæv næseskillevæg kan enten kan være medfødt, eller den kan være opstået efter et brud på næsen. Den kan påvirke enten begge næsebor eller kun det ene.

En operation for skæv næseskillevæg foretages gennem næseborene. Derfor kommer der ikke nogle synlige ar efter operationen. Man indsætter ofte silikoneplader efter operationen, som fjernes igen efter en uges tid. Silikonepladerne skal støtte næseskillevæggen, mens den heler op efter operationen.

Efter operationen bør du holde dig i ro derhjemme i 7 – 10 dage, så kroppen får ro til at hele. Du skal undgå sport fysisk anstrengende aktiviteter. Når det er overstået, kan du glæde dig over, at du nu kan trække vejret frit og ubesværet gennem næsen. Det er selvfølgelig ikke rart med en operation, men det er trods alt rimeligt hurtigt overstået i forhold til de fordele, der følger efter.