Føler du, at der er noget galt med din krop?

Vi kender alle sammen det at få en følelse af, at der er noget helt galt i vores kroppe. Hvad skal du gøre, når du får sådan en følelse? Det er noget vi vil prøve at besvare i denne artikel.

Tag en snak med din læge

Det er først og fremmest meget vigtigt at have en god samtale med din læge, hvis du føler der er noget helt galt med din krop. Det er generelt altid en god ide at række ud efter din læge, hvis du opdager nogle ændringer ved din krop.

Det kan for eksempel være, at du finder nogle forskellige knuder eller svulster under huden. I så fald er det meget vigtigt at sørge for, at man får lavet en aftale med lægen. Denne læge kan hurtigt lave nogle undersøgelser og finde ud af præcis hvad der er galt.

Og selv hvis lægen ikke selv har et godt svar på hvad der er galt, så kan denne person viderefører dig til andre speciallæger. Lægesystemet skal nok tage sig kærligt af dig, hvis du føler der er noget helt galt.

Det kan for eksempel være at du bliver ført videre til en speciallæge på hospitalet, hvor du får en MR-scanning. Og hvad indebær en MR scanning?

Du kan læse meget mere om denne proces inde på nettet. Men det er også en god ide at snakke lidt med lægen, før du overhovedet får en MR-scanning. Hvis det er første gang du får den, så er det meget naturligt, hvis du er en smule nervøs. Det forstår lægerne godt og de vil meget gerne hjælpe dig, så du ikke er så nervøs

Har det noget med dit mentale helbred at gøre?

Hvis du laver alle de fysiske undersøgelser og finder ud af, at der ikke er noget galt fysisk med kroppen, så kan det være at svaret skal findes i dit mentale helbred.

Hvis vi ikke har det så godt, så kan det faktisk godt vise sig som forskellige symptomer rundt omkring I kroppen. Man kan For eksempel sagtens udvikle en kontinuerlig hovedpine, hvis man er meget stresset for tiden.

Det kan derfor også være en rigtig god idé at tage en snak med en psykolog, hvis du tror det måske ligger i noget psykologisk. En terapeut kan meget hurtigt vurdere, hvorvidt du har brug for videre hjælp.