Ked af din næse? Læs mere om næseoperationer

Næsen er centrummet for vores ansigt, det er derfor ikke så heldigt, hvis man er ked af sin næse. Heldigvis er der noget, man kan gøre: Man kan få en næseoperation. Læs mere om det her!

Hvordan foregår det?

For det første skal du starte med en konsultation hos en læge, der kan udføre behandlingen. Dernæst skal I aftale, hvad der skal ske. Her kan det være forskelligt, hvad det er, man er ked af det over. Det kan være, at man har en skæv næse, eller det kan være, at man har en hump på næsen, man ønsker fjernet. Det er alt sammen noget, du skal finde ud af sammen med din læse. Er du nysgerrig over, hvad en næseoperation pris er? Så kommer det helt an på, hvad du skal have lavet. Det er f.eks. dyrere, hvis du både skal have lavet din næseryg, din tip og din skillevæg, hvorimod det er billigere, hvis du bare skal have rettet en hump.

 

Hvad sker der efterfølgende?

Når du har fået foretaget dit indgreb, så har du en hvileperiode. Du vil være øm, og der kan være en del hævelse efter endt operation. Når du har foretaget indgrebet, vil du få et stramt plaster henover næsen, som du skal bære i nogle dage. Hvis det har været et meget omfattende indgreb, så kan det være, at du skal have gips på og bære dette i 7-10 dage. Det er helt almindeligt, at man oplever næsesmerter – og nogle oplever endda også smerter i tænderne – nogle bliver også følelsesløse i fortænderne – det er helt normalt! Det er derfor anbefalet, at man helgarderer sig med noget smertestillende i de følgende dage.

 

Skal jeg have en næseoperation?

Hvorvidt du skal have en næseoperation eller ej, kommer helt an på, hvordan du har det med din næse. Er du så ked af din næse, at det går ud over din selvtillid? Har du så skæv en næse, at du ikke kan se dig selv i spejlet, uden at du bliver ked af det? Hvis det er noget, der nedsætter din livskvalitet betydeligt, så kan det være, at du skal overveje at få en næseoperation. Det er trods alt for fjollet at rende rundt med en næse, du er ked af, når du kan få det lavet med et relativt simpelt indgreb. Lyder en næseoperation som noget for dig?