Hold dig i form – uden smerter

Får du dyrket den motion du ønsker? Eller er der noget, der står i vejen for løbeturen? Mange kæmper med hælspore og får derfor ikke brugt kondiskoene så meget, som de ønsker.

Hælspore kan gøre meget ondt og være en irriterende sten i skoen. Det kan derfor være en god idé at finde en løsning, der kan lindre smerten og gøre det sjovt at bevæge sig, klik her for mere information om hælspore.

Skaf et indlæg til din sko

Mange er glade for at bruge indlæg i skoene, da det kan aflaste fodens svang og mindske smerterne. Indlæggene er typisk lavet af silikone eller indeholder en gel, der fungerer som hælpude. Det kan være meget individuelt hvilket indlæg, der fungerer godt og det kan være en fordel at prøve lidt forskellige af, for at finde ud af om du fx skal have et meget blødt indlæg eller et lidt hårdere et.

Udstrækning

En anden mulighed for at mindske generne ved din hælspore er udstrækning. Der findes øvelser, der kan lindre smerterne. Mange foretrækker at bruge et udstrækningsbånd, der kan hjælpe dig med at strække fodens svang. Der findes også natstrømper, der kan gøre arbejdet for dig, mens du sover.

Det rigtige fodtøj

Udover forskellige hjælpemidler er det også vigtigt at kigge på det fodtøj, du bruger til daglig. Render du eksempelvis lidt for ofte rundt i stive træsko, kan det være, at du i stedet skulle se dig om efter en ergonomisk arbejdssko.

Undersøg hvad der findes online

Det kan være forskelligt fra fod til fod, hvad der har den bedste virkning på din hælspore. En god idé kan være at søge på nettet og blive klogere på udvalget af hjælpemidler. Det kan tage tid at finde ud af, hvad der kan få dig tilbage på løbebåndet, men det er ofte indsatsen værd.