Inkorporér hviledage i dit træningsprogram: Så vigtige er de

Hviledage under muskelopbygning virker måske lidt kontraproduktivt, og træningsplanen er da også utroligt essentielt når det kommer til at se den personlige udvikling. Når træningen begynder at blive en del af ens faste rutine, kan det være svært at holde sig væk fra fitnesscentret – specielt når du begynder at se en forskel. Det kan også være at man kæmper med den dårlige samvittighed eller FOMO når ens venner tager afsted. Men hviledage er faktisk uhørt vigtige og der er en grund til at selv professionelle atleter har hviledage i træningsprogrammet. Lad din krop hvile og reparere sig selv.

Når du træner, laver du mikroskopiske rifter i dine muskler, hvilket er grunden til at du bliver stærkere og dine muskler bliver større. Din krop har brug for tid og hvile når de skal fikse disse rifter, så du er klar til din næste workout. Hvornår den er færdig med at reparere musklerne afhænger af alder, intensitet, gener, fitness niveau og din træning. En generel tommelfingerregel er, at du har brug for mindst en hviledag om ugen, kombineret med nogle lavintensitetstræninger.

Hvis du ikke giver dine muskler en mulighed for at reparere sig selv, kan det føre til overforbrug skade. Overforbrug kan give forstuvninger eller inflammation i musklerne. Det er ikke kun muskler der kan udsættes for disse skader. Det kan knogler også. Det ses ofte hos løbere, når benene gentagne gange tager hele kropsvægten ved hvert skridt. Når løbere træner for meget, udsætter de knoglerne for slitage og det er her skaderne forekommer.

Hviledage er ikke kun for kroppens skyld, men også for dit mentale helbred. Hvis du inkorporerer hviledage har du en større chance for at forblive motiveret. Der er større chance for at du kan slå dine personlige rekorder, hvis din krop er udhvilet og klar til træning.

Mangler du løbetøj til din træning eller din hviledag? Gå ind på fusion.dk og find det rette tøj til netop dit behov.