Sådan indretter du en velfungerende hjemmearbejdsplads

Når du skal indrette en velfungerende hjemmearbejdsplads, er der flere forskellige faktorer, som du bør tænke over. Din hjemmearbejdsplads skal nemlig være behagelig, så du føler dig motiveret til at arbejde samt at være effektiv hele dagen. Læs med videre her, så du kan komme i gang med at indrette dit hjemmekontor.

Sørg for struktur og orden

Du skal sørge for, at du har en struktureret hjemmearbejdsplads, så det er nemt at holde orden. Det kan være yderst svært at koncentrere sig om arbejdet, hvis det roder, og du ikke kan finde noget som helst. Derfor bør du have reoler, skuffer og andre opbevaringsmuligheder, så dit kontor er overskueligt.

Et hæve-/sænkebord er mest optimalt

Hæve-/sænkeborde er en smule dyrere end almindelige skriveborde, men pengene er givet godt ud. Du kan eventuelt prøve at finde et brugt hæve-/sænkebord, hvis du ikke har det store budget til indretningen. 

Hvis du placerer en bærbar computer på sådan et bord, kan du både sidde ned og stå op, når du arbejder, hvilket er en stor fordel. Derudover har du mulighed for at indstille bordet i den mest korrekte position for dig.

En komfortabel kontorstol er vigtig

I og med at du sandsynligvis sidder ned det meste af din arbejdsdag, så er valg af kontorstol en vigtig beslutning. Du bør ikke gå på kompromis med din kontorstol, da den betyder en hel del for din arbejdspræstation og dit velvære. 

Sidder du ikke godt, når du arbejder, kan du ikke bevare koncentrationen. Og hvis du sidder forkert over en længere periode, kan det komme til at betyde, at du får ondt i kroppen.