Sådan får du mest muligt ud af dit lille køkken

Hvis du har et lille køkken, så handler det om at tænke i kreative baner, når du indretter. Dog er der masser af smarte løsninger, der gør, at du får mest muligt ud af dit lille køkken.

Her får du nogle tips til, hvordan du udnytter din plads bedst muligt.

Vælg et lille og praktisk spisebord

Hvis du har brug for en spiseplads i dit køkken, så er det noget af det, der tager forholdsvis meget plads. Medmindre du finder et lille og praktisk spisebord. Det er f.eks. en fordel at vælge et cafébord, som ikke fylder specielt meget, men hvor der alligevel er plads til 1-2 personer. Du finder cafeborde her.

Hvis der ikke er plads til et cafébord i dit køkken, så er der måske plads til en lille bordplade på din væg, som du har mulighed for at klappe ud, når du spiser. Det er på den måde, det hele tiden handler om at finde på smarte og alternative løsninger.

Gå ikke ned på hylder

Når du har et lille køkken, så har du garanteret også mangel på opbevaringsplads. Det er ikke sikkert, at du har plads til flere køkkenskabe, for det er noget, der fylder meget i et lille rum. Men til gengæld har du måske plads til nogle hylder. Når du får noget opbevaringsplads oppe i højden, så udnytter du din plads rigtig effektivt.

Når du har nogle hylder, er det nemt med kasser at opbevare og sortere dine ting.

Sortér i dine ting

Hvis du har mange ting stående fremme, så virker dit køkken langt mindre, end det er. Derfor er det en hjælp, hvis du forsøger at rydde dit køkken for nips og ”unødvendige” ting så vidt muligt. Hvis du har nogle bare overflader, så virker dit køkken mere rummeligt, selvom det er småt.