Er du på udkig efter et overvågningskamera?

Der findes mange forskellige typer af overvågningskameraer, og det kan være svært at finde ud af hvilket kamera, man skal vælge. Det er en god ting at sætte sig ind i det behov, man har for overvågning. Nogle ønsker at overvåge sit hjem indenfor, mens andre er mere interesserede i overvågning af huset udenfor. Skal kameraet være skjult eller skal det være synligt? Skal det være vandtæt, og hvilken kvalitet skal det kunne optage med om natten?

Hvad er et overvågningskamera?

Et overvågningskamera bliver ofte brugt til at overvåge områder, som du ikke selv kan holde øje med. Det kan være, at du vil holde øje med din bolig eller garage, når du ikke er hjemme, så du kan se om, der er ubudne gæster. Det kan også være steder, du ikke kommer så ofte, såsom ved dit sommerhus, båd eller et lager. Et overvågningskamera kan også bruges til at dokumentere hændelser i hjemmet eller på arbejdspladsen, men husk at sætte dig ind i lovgivningen om videoovervågning. Læs mere om det bedste overvågningskamera i test.

Valg af overvågningskamera

Når du skal vælge et overvågningskamera, så skal du overveje følgende:

 

  • Skal det være synlig eller skjult overvågning
  • Skal det være vandtæt eller ikke vandtæt
  • Kvaliteten af overvågning om natten

 

Fordelen ved at have et synligt overvågningskamera er, at det i sig selv har en præventiv effekt på fx indbrudstyve eller andre ubudne gæster. Men ønsker du at spionere ubudne gæster, så er det vigtigt at vælge et lille overvågningskamera.

 

Hvis du skal bruge et overvågningskamera til udendørsbrug, så skal du vælge et kamera, der er vandtæt, men skal det bruges indenfor er det ikke nødvendigt. Du skal også overveje kvaliteten af kameraets formåen i at optage om natten, og her skal du have fokus på, hvor stort et område det kan dække om natten.

Bedste overvågningskamera i test

For at lave en test af overvågningskameraer skal funktioner opstilles ift. brugerens behov. I artiklen kan du læse om tre udvalgte overvågningskameraer, hvor det ene er et udendørs WiFi kamera, som er drevet af solceller, og har derfor ikke behov for tilslutning til 220 V. Der er også et elegant og diskret indendørs kamera til hjemmet, som kører på en Cloud server. Det sidst overvågningskamera til udendørs brug udemærker sig ved at være meget brugervenligt, og som hurtigt kan opsættes af alle.