Skal du vælge originale eller uoriginale printerpatroner?

Inden vi begynder at diskutere forskellen på originale og uoriginale, eller kompatible, som de oftest kaldes, starter vi lige med at forklare forskellen på de to.

Originale printerpatroner fremstilles af den samme producent, der har produceret din printer. Det vil sige, hvis du har en Hp printer, vil de originale patroner være Hp blækpatroner.

De kompatible printpatroner er produceret af en tredjepart. I tilfældet med Hp printeren, er det altså ikke Hp, der har produceret printpatronerne.

Hvilke patroner er billigst?

Det helt korte svar er de kompatible. Grunden til, at de kompatible patroner er så meget billigere, er, at prisen på printere er enormt lav. Når en printerproducent sælger en printer til en meget lav pris, skal de tjene deres penge et andet sted, og det gør de ved at sælge patroner, der ofte koster det samme eller mere end selve printeren. Producenten af de kompatible patroner kan derimod koncentrere sig om at printe patroner og ikke producere printere, der bliver solgt til billige penge.

Tænker du printersikkerhed eller økonomi først?

Der kan imidlertid være nogle komplikationer forbundet med de kompatible patroner. Det kan være, din printer ikke vil genkende patronens chip, og den vil derfor fejlmelde. Det kan også være, at patronen ikke passer korrekt i din printer, eller at printerhovedet bliver tilstoppet. Det er dog værd at notere, at det er i langt de færreste tilfælde, at dette sker. Men hvis du ikke er villig til at tage chancen, kan de originale patroner være bedre til dig.

De originale printerpatroner indeholder desuden et kemikalie, der hjælper mod, at printerhovedet tilstopper eller udtørrer. Så det kan også tale for at købe de originale.

Hvis dit fokus derimod er på at spare penge i det lange løb, er de kompatible printerhoveder vejen at gå for dig. Det tilrådes dog at købe en original printerpatron for hver 3-4 kompatible printerpatron, du bruger. Det hjælper med at rengøre og smøre printeren.

Så skal du købe original eller kompatibel printerpatroner?

Hvis du aldrig har købt en kompatibel printerpatron, er det helt klart værd at prøve. De kompatible printerpatroner bliver kun bedre og bedre, er klart billigere, og det er efterhånden kun små forskelle, der adskiller de to forskellige patroner. Hvis du er ligeglad med pengene og bare vil have garanti på, at din printer virker hver gang, skal du købe de originale patroner. De er produceret præcis til den printer, du har, og er udviklet til at give dig de bedste resultater, du kan få fra din printer.